No nyt on tietoisuutta päivitetty....Ensikertaa Zolkienin avustuksella, kuin myös muuten nähden. Mukavaa, hämmentävää ja jännittävää. Tietysti tilanne jännittää, kuitenkin joku puoli minussa uskoo, että tällä taikaiskulla kaikki muuttuu laakista. Joku osa minussa on avoimen hämmentynyt, näitä asioita on pantattu ja pidetty piilossa, ettei pedot niitä syö, ja nyt sitten saa kaikki luukut aukaista. Ja jossain varjoissa on silti pelko, uskallanko luottaa, tuleeko turpiin. Mutta oikein mukava ihminen, mukava tilanne ja mukavaa kerrottavaa. silti olin aika tukossa ja en näiollen aivan kunnolla läsnä. 

Mutta tiedot olivat vahvistavia, jotain vastaavanoloista olin aiemminkin kuullut mahdollisuuksista, ja nyt olen päässyt kasvussani aukinaisempaan tilaan ja toimin, vaikken itse sitä kovin selkeästi päivätajunnassa koe. Johdatuksesta on aina mukava kuulla vahvistavia sanoja, aina välillä epäilyttää, että nyt on menty harhaan jo rajusti. Ja yhtä hurjan kumppanin löytäminenkään ei liene täysin pois suljettu, jopa mahdollista. Ja perhettä voisi alkaa löytyä myöskin, vaikka työ välillä onkin yksinäistä.  Kiva, kiva! 

Päivä oli rauhallinen ja ennen tapaamista kuljeskelin kaupungilla ja katselin ihmisiä ja hymyilin. Paljon nuoria tiedostuvia tyttösiä. (poikia en niin tarkkaile)  Kaunis sielu paistaa läpi, heille toivon vahvistusta ja helpompaa tietä. Että he löytävät perheensä, josta saa tukea. Tiedostunutta kontaktia en kehenkään saanut, mutta mukavaa oli mukana tallustaa.

Illalla sain nauttia Avatarista täysin ulottuvuuksin. Pandora oli kaunis ja vertaukset henkiseen yhteyteen toteutettu hyvin. Tämä herättää ihmisissä uinuvia malleja ja avautuminen reaalisiin yhteyksiin tulevaisuudessa helpottuu. Myös nykytilanteen arvioimiseen kriittisesti tarjoaa elokuva lisää malleja. Juppikauden jäämistön mallit alkavat uusien sukupolvien esiintulon myötä hiipua. Nyt jos yhteisöllisyyden malli löytyisi, niin sille olisi jo tilausta. Pandoran kulttuuri jäi hieman ohueksi. Heillä oli yhteys Ewaan ja sitäkautta koko Pandoran olevaisuuteen. Mutta mitä muuta heidän kulttuuriin kuuluu? Metsästysriitit olivat tärkeitä, tasa-arvo oli olemassa. Henkiset riitit koko heimon yhteyden vahviatamiseksi Ewaan. Silti joitain keskinäisiä konfliktejakin, yhteys kaikkeuden kautta ei kyennyt tuomaan ymmärrystä ja armoa yksilöiden välille. Mitä muuta he tekivät? Kuka elokuvantekijä osaa ja uskaltaa ensimäisenä rakentaa utopistisen toimivan yhteiskunnan?  Nykyään se voisi olla jo mahdollista, tietoisuus on jo sen verran noussut, että sosiaalidynamiikalla voidaan osoitella, mitkä jalot luonteenpiirteemme saavat kallomme kolisemaan päin puita.  Ja kun virhe on tiedossa, voidaan sitä ryhtyä korjaamaan. Ei vanhan yhteiskunnan rankaisu/ häväistys periaatteella, vaan opettelemalla huonon tilalle toimivampi menettelymalli. 

Koska psykologia ja filosofia ei kykene vanhasta irrottautumaan uuteen todellisuuteen, on viihdeteollisuudella siihen mahdollisuus. Luomalla meille visiot mahdollisista tulevaisuuksista. Niin se vain on, tiede- ja koulumaailma on kahlittu hallintakoneistoon, joka saa jarrutettua kehityksen viralliseen muottiin, joka etenee budjettikausien mukaan. Kasvua ja kehitystä tapahtuu opetus- ja tutkintasuunnitelman  mukaisissa raameissa.  Jos ei mahdu, niin leikataan pois.

Viihdeteollisuus periaatteessa joutuu etsimään aina uutta menestyäkseen. Onhan sielläkin tietysti lainalaisuutensa ja lopputuloksesta 97% on vähemmän tärkeää vanhan kertausta tai haitallisia malleja syöttävää. Mutta se 3% luo uutta miedän kollektiivikenttään.

Kylläpäs taas mopo karkasi, mutta sellaista elämä on. Kiitos ja anteeksi.

Jeah, kevättä!