Olenko vahva vai heikko? Sitä olen miettinyt, että antavatko tekstini liian vahvan ja "tietävän" kuvan? Olenko inhottava besserwisser? Pitäisikö jokaisen mielipiteen ympärille laittaa turvalausekkeet ja vastuunvapautus ilmoitus? 

Lause: Taivas on sininen"

Olen joskus huomannut, että taivas näyttää mielestäni siniseltä. Tämä on tietysti objektiivinen havainto, joka on myös sidottu aikaan ja paikkaan. Toisaalta juuri nytkään taivas ei ole sininen, joten alkuperäinen väite syö omaa uskottavuuttaan. Näinollen on todennäköistä, että moni muu on kanssani erimieltä, jonka kannan heille mielelläni suon. Siitä huolimatta voisin keskustella alkuperäisestä väitteestä kiinnitettynä erilaisiin viitekehyksiin.

Jokaisen asian voi levitellä äärimmäisyyksiin, silti yleensä pyritään käytttämään suppeampia ymmärrettäviä muotoja. Se aiheuttaa yleistyksiä ja altistaa väärinymmärrykselle. Siksi dialogi on fiksu tapa käsitellä asioita, koska jokaisella on omat  määritelmät asioista, joita sanoilla yritetään kuvailla. Selventävät kysymykset ovat ymmärryksen saamisesksi elintärkeitä. Puolin ja toisin.

En tiedä, onko tämä minun ajatushöttö yhtään sen viisaampaa tai henkisempää kun kenenkään muunkaan. Tämä on vain kirjoitettu ylös. Julkinen päivittelykirja tärkeinä pitämistäni ajatuksista.  Jos muut kehtaisivat tehdä samaa, voisi sieltä löytyä paljon enemmän viisautta ja henkeä.  Tietysi täällä on myös noloutta ja tyhmiä juttuja, mutta kai ne kuuluu elämään, vaikka niitä ei yleensä julkaistakkaan.

Rohkeutta elämään, hyvä tulevaisuus alkaa nyt!