Se on se Juhannus. Valon juhla, koko vuoden kliimaksi. Se hetki, jolloin koko vuoden uurrastuksen hedelmät laitetaan pöytään ja nautitaan yltäkylläisyydessä. Energiat ovat huipussaan niin luonnossa kuin ihmiskunnassakin pohjoisella pallonpuoliskolla. Jos osaisimme hössötykseltä laskeutua vastaanottamaan, kokemaan ja jakamaan, voisimme luoda yhdessä ihmeitä.

Tästä alkaa alamäki, rääppiäiset ja luopuminen kohti pimeyttä. Jos olemme juhannukseme viettäneet voimassa, voimme sen voimin hyvin pärjätä sopusoinnussa kunkin ajan energioiden kanssa uuden valon nousuun saakka.

Kuulostaa ehkä kyyniseltä ja masentavalta. Anteeksi, mutta koen, että juhannus on pyhä tapahtuma. Sen merkitys on ehkä jäänyt kaiken muun jalkoihin, mutta ehkä suurin osa ihmisistä kuitenkin viettää sen tietämättään  pyhien energioiden mukaisesti, ehkä hengen vahvistajan kanssa, mutta se ei ole oleellista, jos henki kuitenkin pääsee kurkkimaan jostain välistä touhua ja luomaan yhteyksiä toisiin sieluihin.

Ehkä vain oma eristyneisyyteni on irroittanut minut kollektiivisesta hurmoksesta. Olen liikaa kiinnittänyt huomiota eroihin ja lieveilmiöihin, vaikka pitäisi olla kiinni pääasiassa ja yhteisessä riemussa. Olen halunnut liikaa erilaista hyvää kollektiivista kokemusta, vaikka voisin osallistua tavalliseen, ja vaikuttaa siihen omalla voimallani.

Näillä pienillä oivalluksilla saan kuitenkin suuntaustani käännettyä ja lähennyn kollektiivia hukkaamatta kuitenkaan toivottavasti omia erityisvahvuuksiani. Uskon, että ensijuhannus tulee olemaan täysin erilainen. Entinen on jäänyt taakse ja uusi, vielä tuntematon, parempi elämä on tullut sisälleni asumaan. Uskon, että olen tavoittanut toisen sielun, jonka kanssa peilaten löydän myös itseni. En niin, että otan toiselta jotain itseeni, vaan että hänen kanssaan kommunikoiden kaikilla tasoilla saan muodostettua itsestäni ehjän kuvan, joka on ehjä myös toisen silmissä. Että se kuva, joka minulla on, ei ole vain minun hajanaisten palasten kokoelma joilla ei ole välttämättä yhtymäkohtaa ulkoiseen todellisuuteen, vaan että kokonaisuus on sopusoinnussa myös ulkoisen maailman kanssa. Samalla vahvistuu luonnollisesti myös kumppanin minäkuva, (itsestä ja minusta) tapahtuma on vuorovaikutteinen. Haastava ja palkitseva.

Vaikka se on tässä kuvattu hienosti ja vaikeasti, voi se käytännössä olla hyvinkin arkista ja luonnollista. Tapahtua kaiken muun ohessa. Tässä on vain kuvattu sen syvempi funktio irroitettuna normaalista rutiinista. Jos ihmiset ovat sielullisesti terveitä ja vapautuneita tämä toiminta on täysin automaattista. Se ei kuitenkaan ole nykyaikana aivan itsestäänselvää. Siksi nykyään aliarvostettu ajattelu voisi olla hyödyllistä, että mikäli tuntuu, että kaikki ei ole aivan kohdallaan, niin kiinnostaisi etsiä  syitä ja ratkaisua asiaan  päivittelyn ja syyttelyn sijaan.

Vaikka kirjoittelen kuivista ja vakavista asioista en itse koe olevani arkielämässä niin iloton ja vakava ihminen. Voi olla, että positiivisuus ja avuliaisuus on vain riittämättömyyden peittona ylläni. Kotona minulla on vain flegmaattisuuden suojapanssari ylläni arvaamattomien nuolisateiden varalla. Näilläpä kasvatetaan reipasta skitsofreniaa. Mutta kuten sanoin, pyrin irti viimeisistäkin tilanteista, jossa tuota suojapanssaria pitää raahata mukana. Se on raskas ja vaikea riisua aivan kokonaan. Varsinkaan kun turvaisaa rakkauden linnoitusta ei ole vielä fyysisestä todellisuudesta löytynyt.

Mutta mutta, katselkaa ympärillenne. Onko se kaikki mitä sielusi näkee sinun luomaa ja sinun syvien unelmien mukaista? Oletko muistanut, kuka oikeasti olet? Olet ottanut elämääsi toisia ihmisiä, ovatko suhteesi tasapainoisia, kullakin oma vapaus ja rauha toimia sydämmensä mukaan? Kaikkien suhteiden ei tarvitse olla tasavertaisia, kunhan ne ovat sopusointuisia. Me olemme oppilaita ja opettajia toisillemme. Sekaisin ja eritasoisina eri aloilla. Se on luonnollista ja hyvä niin.  Jos haluat kehitystä, toimi sen mukaan. Älä odota sitä muilta. Sinä olet Jumaluuden sirpale, kanssaluoja. Sinulla on valta ja voima, käytä sitä vastuullisesti, niin saat ihmeesi.

Ota tietoisuutesi ja jaa se näinä pyhinä tunteina. Nauti ja juhli tietoisena, että nyt syvät kauniit ajatuksesi leviävät lähellesi vahvana ja vaikuttavana.

Riehakkaan Pyhää Juhannusta!