Minun sielusarjani yksilöillä on  energioita, jotka ilmenevät tietyntyylisenä toimintana elämän eri tilanteissa. Niinkuin tietysti muillakin sielusarjoilla omanlaisena toimintana. Mutta nyt haluan yrittää kartoittaa oman sarjani polun muotoutumista.

Aloitetaan lapsuudesta. Olemme aktiivisia, uusia leikkejä ja tekemisisä keksiviä lapsukaisia, jotka usein joutuvat ryhmän vetäjiksi, vaikka eivät välttämättä tahtoisikaan. Meillä vaan on niin paljon ideoita ja energiaa niiden totoeuttamiseen. Sosiaalisuus keskittyy lähinnä toiminna kautta tapahtuvaan yhdessäoloon. Pelkkä verbaalnen yhdessäolo tuntuu ehkä hiukan hankalalta tai hukkaan heitetyltä, koska samalla aikaa voitaisiin tehdä jotain hienoa.

Kouluun suhtaudutaan hiukan epäilevästi, koska se perustuu istumiseen ja luovan toiminnan rajuun alasajoon. Sinäänsä  koulu sujuu helposti, koska osaamme sopeutua hyvin monenlaisiin olosuhteisiin. Luokkayhteisön nokkimisjärjestykseen meidän on vaikea suhtautua ja sopeutua, emme ymmärrä ihmisten eriarvoistamista, tulemme sinäänsä toimeen kaikkien kanssa, mutta emme oikein osaa suhtautua muihin, jotka ottavat ihmissuhdepelin kovin tosissaan. Turhaudumme ja vetäydymme, jos luokan suhdepeli on liian voimakasta, eikä sopivaa luovaa toimintaa ole tarjolla tai mahdollista luoda. Emme halua kuulua suosittujen porukkaan, koska huomaamme, kuinka kylmästi loppujen lopuksi toisiin suhtaudutaan, vaikka välillä kaikki näytävät olevan kovinkin lämminhenkisiä. Syrjittyjen porukkaan emme halua kuulua myöskään, koska heillä on omat katkeruutensa kannettavinaan ja omat sukujensa tuhoavat käyttäytymismallit, jotka vetävät ongelmia puoleensa. Olemme vapaita liikkumaan sosiaalisessa kentässä miten tahdomme, mutta emme helposti pääse tai halua päästä liian lähelle muita, vaikka läheisyyden kaipuu on valtava. Tunnemme ja tiedämme, että on olemassa myös juuri meille sopivia ihmisiä, vaikka erilaisuus kalvaakin ja välillä epäusko uhkaa viedä voiton. Meitä on yleensä korkeintaan yksi luokallaan, todennäköisesti vähemmänkin.

Harrastustoiminnassa olemme aktiivisia. Liitymme porukkaan, joka näyttävät toimivan sopivan yhteisen edun hyväksi. Jos sellaista ei ole tarjolla, luomme sen itse, jos löydämme edes yhden toisen ihmisen, joka viitsii tehdä jotain elämänsä eteen. Olemme väsymättömiä puurtajia, jos meillä on hyvä visio saavutettavissa olevasta määränpäästä. Koska meillä on into, visio ja työhalut, joudumme usein hommaan johtajaksi. Vaadimme itseltämme paljon ja siinä sivussa paljon myös muiltakin. Tämä voi aiheuttaa paljon harmia laiskemmissa ystäväpiireissä. Meidän on vaikea ymmärtää ihmisiä, jotka kyllä valittavat, että mitään kivaa ei ole saatavilla, mutta jos tarjoat heille mahdollisuuden tehdä unelmat todeksi, he liukenevat paikalta.

Sama yrittelijäisyys ja visiointikyky voi johtaa meidät yrittäjiksi työelämässä.  Suhteemme työhön on jokatapauksessa luova ja yrittäjähenkinen, vaikka se olisi mitä tahaansa työtä. Haluamme tehdä työtä yhteiseen hyvään, parempaan maailmaan ja hyvään elämään. Vaikka pidämmekin merkittävästä työstämme, emme ole työhulluja niin, että eläisimme vain työlle. 

Ihmis-suhteet ovat meille hieman arvoituksellisia. Itse olemme äärimmäisen läheisyyskaipuisia, mutta vain sellaisten ihmisten kanssa, jotka ovat turvallisia. Suhtaudumme puhumiseen ja viestintään yleensäkkin vakavasti. Olemme äärirehellisä joskin myös hienotunteisia. Kun sanomme hyvää päivää, tarkoitamme sitä sydämmestämme. Kohteliaisuudet ja läheisyys ilman tunnetta on mielestämme valehtelua. Yleensäkkään emme välitä ulkoisesta kiillosta, vaikka luonnollinen kauneus meitä ilahduttaakin.

Kaipaamme samankaltaista ihmistä rakkaaksemme. Vaikka tulemme toimeen kaikkien kanssa ja todennäköisesti menemme naimisiinkin erilaisen ihmisen kanssa, voisimme nousta täyteen kukoistukseen vain kaltaisemme kanssa. Aktiivisuuteme vaatii samantasoista kaveria, jotta flow virtaisi vapaasti. Rehellisyytemme vaatii samankaltaista, jottei meitä käytettäisi hyväksi tai ettemme joutuisi rakantamaan liian korkeita suojamuureja. Läheisyyden kaipuumme vaatii yhtä läheisyydenkaipuista, ettemme kyllästytä toista jatkuvalla halailulla ja pussailulla. Ja statuksista välittämättömyys edellyttää molemmilta yhtä huoletonta suhtautumista ympäristön Must-juttuihin, ettei kumpikaan tunne joutuvansa luopumaan jostain oleellisesta yhteisen jutun edestä.

Koska olemme varsin irrallaan tavallisesta ihmissuhdepelailusta ja pystymme ohjailemaan elämiämme arjessa varsin hyvin, meillä olisi erinomaiset eväät luoda uskomattoman täyteläinen elämä. Suurin ongelma on löytää toinen saman sarjan yksilö, joka on vielä sopivaa ikäpolvea. Meitä on kuitenkin niin harvassa. En osaa sanoa, kuinka paljon meitä voi olla varustettuna eri päällyslehdillä (joista aiemmin käytin nimitystä terälehdet)? Eli mikä on sarjamme sisäisten variaatioiden määrä ja laajuus?

Internet on erinomainen väline oman sarjansa hakuun. Itseasiassa tänne pitäisi saada hakukone. Pitää vain rakentaa testi, jolla arkkityyppi ja sielusarja selviää. (ei nyt kyllä ihan helppo) Jospa tämä yksinpuhelu ajaisi samaa asiaa ja houkuttaisi lajitoverin saman ihmeen ympärille.

En osaa sanoa, kuvasinko tässä nyt Kauris-vaikutteita, vai jotain muuta. Ehkä sielunikää ja lehtioppia oli mukana. Tämä oli aika lyhyt veto, mutta jospa tavoitin jotain oleellista. Tai sitten tätä pitää laajentaa, kun jotain uutta tulee mieleen.

Elämän kääntely edistyy mukavaan malliin. Nyt on ollut siunausatakin mukana. Hienoa, kiitos taivaalle!

Upeaa kesänloppua. Jos tahdot, voi muuttaa elämäsi jo tänään! Mieti, kuka elämääsi elää, kuka tekee päätökset? Onko se perheesi tai yhteiskunta, joka on Jumalan SINULLE antaman paratiisiosan ohjaat ottanut?

Pusipusi!