Perjantaina suuntaan jälleen Ultra-päiville. Hyvin mielenkiintoisissa tunnelmissa. Lähiympyröissä puhuminen, suunnittelu ja henkisen sekä toiminnallisen maailman yhteensovittaminen on lähtenyt etenemään. Hyvien ihmisten kanssa saan rakentaa jotain uutta ja kiinnostavaa mahdollisuutta tukea ihmisten kasvua ja kehitystä. Vielä niin hauraista langoista kudotaan hiljalleen kantavampaa verkkoa. Näen tämän innostavana haasteena, tiedän, että paljon on tehtävää, paljon kasvettavaa, mutta uskon myös tämän porukan kantavuuteen, voimme vahvistaa ja tukea toistemme kasvua. Tarvitaan vielä paljon puhetta, syvemmälle menoa, uskallusta kohdata kaikki ja mennä rohkeasti läpi. Nyt on tilaisuus avautua kokonaan ja löytää itsestä se vahvempi ydin, joka on yleensä ollut piilossa. Tarvitaan uskoa ja pitkäjänteisyyttä käydä asiat läpi, vaikka jossain vaiheessa sisäiset ehdollistumat alkavat vastustella, kun tuntevat olonsa uhatuiksi.

Tämä prosessi toimii sisarusrakkauden tasolla. Olen miettinyt, riittääkö se? Olen uskonut, että vain parisuhde on riittävän intensiivinen, jotta nuo asiat voidaan kohdata. Niinpä nyt Ultrapäiville lähtiessä on ajatusten pohja erilainen. Minulla on jo jonkinlainen tuki takanani, en ole enää orpo ja täysin eksynyt. Voin kohdata vapaammin, kun vain vielä saan aktiivisen toimijuuteni herätettyä. Saa nähdä, saanko niin hyvin päiven hengestä kiinni, että positiivinen yhteinen toimijuus alkaa aktivoitua? Erillisyyden harha alkaisi murentua.

Tämä kehitysvaihe on ovella, mutta milloin se oikeasti tapahtuu? Kun oikeaan aikaan, oikean ihmisen kanssa elän uudelleen, mutta toisin, sen vinoutuneen hetken, josta väärä toimintatapani lähti liikkeelle. Koska elämme paljon sosiaalissa, meidän on opittava hyödyntämään sen mahdollisuuksia korjaajanammekin, koska niin moni vääristymäkin on sieltä lähtöisin. Vaikka syyt olisivatkin karmaalisia.

Tuntuu, että nyt tapaan oikeita ihmisiä oikeaan aikaan. Siispä tuleva viikonloppu tuo eteeni paljon uutta oivallusta, lämpöä sydämmeen ja vuorovaikutusta, joka elävöittää kaikkia osapuolia. Tervetuloa elämääni!

Nähdään!