Heipähei ja pahoittelut pitkästä hiljaisuudesta, käytännän eläminen on vaatinut huomionsa ja energiat, vaikka tämän kirjoittamisen positiiviset henkilökohtaiset vaikutukset ovatkin välillä mielessä välkkyneet. Live-maailmassa on toisenlainen läksy meneillään.

Mieleeni tuli mielikuva henkisen kehityksen suhteesta egon maailmaan. Kun mielemme on tyyni, toimimme hengen yhteydessä. Koemme syviä korkeita tunteita, pystymme saavuttamaan yhteyden kanssakulkijoihin ja ympäristöömme samalla tasolla. Aistimme kauneutta ja rauhaa. Kokoamme ikäänkuin hauraisiin lasimaljakohin elämänenergiaa ja nostamme sielumme hyllyille varastoon, käytettäväksi tianteissa, jossa meitä haastetaan kasvamaan ja laajentamaan ymmärryksemme rajoja

Kun suutumme tai muuten tipahdamme egon ja kehollisuuden maailmaan, hengen yhteys katkeaa välittömästi. Olemme vailla viisasta opastajaa keräämäämme tiedon ja viisauden varassa, alempien tunteiden armoilla. Alemmat tunteemme tarvitsevat energiaa ja ne saavat sitä pirstomalla lasimaljakkomme ja imemällä niiden energiat. Taas varastomme ovat tyhjät henkisen kasvun voimavaroista, mutta egon voimat alempien tunteiden mielitekoihin ovat kasvaneet ja houkutelleet heikon mielemme tekemään jotain lyhytnäköisesti helpottavaa.

Morkkis nousee ja syystäkin, mutta emme yleensä kuuntele sitä pitkään, saati ota opiksemme, koska emme tunne mekanismiä, joka rulettia pyöritää, näemme vain pinnalliset ilmiöt. Pidämme impulsiivisia tekojamme energia- huumassa virheen alkulähteenä, vaikka prosessi lähtee alemman tunteen karkaamisesta.

Alempien tunteiden käytölle on vaihtoehtoja. Hengen johdatus auttaa näkemään ristiriitojen syvemmät juuret, jolloin asioihin voi vaikuttaa toisin kuin alempien tunteiden käytöllä, jotka vain aiheuttavat vastareaktioita. Viha on väkivaltaa, purkautuipa se fyysisesti tai ei. Vihaan turvautuva joutuu nöyrtymään kohdatessaan vahvenpansa, rakkauteen ja henkeen turvautuvan ei tarvitse koskaan antaa periksi, sillä  hänen takana on koko universumi.

Ego haluaa olla oikeassa ja hallita. Säilyttää kasvonsa ja ylpeytensä. Hengelle riittää, että asiat ratkaistaan moraalisesti oikein, jännite puretaan ja elämä voi jatkua helpompana.Siinä missä ego haluaa maksimoida oman hyödyn, henki ei laske kumpi voittaa enemmän.

Sinussa asuu viisas opettaja kädenojennuksen päässä. Sinussa asuu myös itsekäs, äänekäs ja ovela marakatti, joka haluaa omistaa sinut kokonaan. Sinussa on joku onneton minuus, jonka pitää päättää, kumpaa kuuntelee?

Ikuisuudessa on aikaa, ei ole kiire päättää. Kummallakin on omat hedelmänsä tarjoiltavinaan. Toisinaan maku on painottunut toiseen reunaan, välillä toiseen. Kummallakin polulla on omat opetuksensa, eikä kukaan ulkopuolinen määrää, mitä polkua pitäisi kävellä. Sinä päätät, mitä koriin laitetaan.

Syksyn lämpimiä värejä ja hedelmäkoriin itseä miellyttäviä namuja!