Kun mieli kiinnittyy uhkien skannaamiseen, toisten ihmisten ominaisuuksien ja toiminnan vikalistojen hakemiseen, ei nykyhetken mahdollisuuksille jää sijaa eikä aikaa. Omasta arvottomuudesta tulee elämän keskiö, jolle haetaan vahvistusta mitä mielikuvituksellisimmilla keinoilla. Todisteiden hankkiminen ajaa tärkeysjärjestyksessä kaiken ohi. "Faktoista" kertyy tarina, jonka pohjalta syyllisyys voidaan todeta, eikä eriäviä mielipiteitä tai toisiin suuntiin vieviä tulkintoja kuulla. Sivulliselta loksahtaa ensin suu auki, jos uskoa riittää, voi yrittää tuoda neutraalia tietoa asiaan, tyrmäys ja hyökkäys kuitenkin on niin vahvaa ja usko omaan "tietämiseen", että pelastusyritys kilpistyy vahvaan torjuntaan. Asia polarisoidaan olet "puolellani tai minun vihollinen" tilanteeksi, jolloin se että et lähde hyökkäämään rinnalla kolmatta vastaan, joka ei ehkä ole huomannut mitään erityistä tapahtuneeksi, on huono asia.

Sen lisäksi, että toimintamalli on haitallinen, se vie huomion nyt hetkestä ja positiivisista mahdollisuuksista draamakeittiön puolelle. Sen sijaan, että etsisimme toisista pilkahduksia läpitulevasta jumaluudesta ja elämän kehittymisestä, kohottaisimme energioitamme luovien virtausten imuun, jumitamme egon alhaisen viettipohjan ja julman selviytymiskamppailun susitaisteluun. Energiat pyörivät maatason tummilla alueilla. 

Tämä on tottumiskysymys. Kun elämme draamojemme taisteluissa ja imemme ympäriltämme kauniita ja rohkeita kaikilta kanavilta, elämämme löytää reagointimallit joka tilanteeseen, millä draamasta saa maukkaampaa. Draaman nostama kehon tuttu kemikaalivyöry on sitä, mitä elämä hyväksymämme käsikirjoituksen mukaan on.

Ajoittain ihminen saa välähdyksiä korkeammasta elämisen merkityksellisyydestä. Olemisen rauha, tekemisen kauneus tai yhteyden kantava kosketus käy elämässä muistuttamassa valinnan vapaudesta. Valkoinen susi salaperäisessä rauhassa hymyilee meille. Ehkä se saa koskettaa sieluamme. Kohta kuitenkin musta susi saapuu paikalle omine energioineen ja tarjoten kiiltävää miekkaa draaman taisteluihin. Siinä sielume ja egomme kohtaavat ja koko kehollistuneen olemuksemme energia valitsee, kumman seurassa haluaa jatkaa.

Draamaa tulee aina lisää, egomme on tuottelias käsikirjoittaja. Valkoisen suden rauha on aina läsnä, metrin verran draaman yläpuolella, sinne suuntaan egomme haluaa kuitenkin aina suojan väliin, ettei valo paljasta sen valheellisuutta.

Molemmat tasot ovat läsnä aina. On vain vapaa valintamme,  kumpaan haluame liittyä. Ego käyttää heikkoutta, sääliä ja uhkaa motivaattorina, valkoinen susi käyttää luontaista hyvyyttämme. Kummankin energioita virtaa arjessa ympärillämme erilaisina säikeinä. Säiekimppujen kirjo on valtava, meillä on joka hetki valittavana se puhtain valo ja mustin pimeys sekä kaikki siltä väliltä. Se, että valitsemme tottumuksesta aina samalla tavalla ei poista muiden säikeiden olemassaoloa. Meillä on aina mahdollisuus muutokseen. Kun valomme lisääntyy, näemme edelleen myös mustat säikeet, mutta tietoisuutemme riittää valitsemaan viisaammin.

Egon oveluus on mestarillista, se pystyy harhauttamaan meitä uskomaan, että valkea säie johtaa johonkin pahaan. Jokainen houkuttava kakunpala on myrkytetty, auttava käsi pyrkii ryöstämään sinut. Ego haluaa irrottaa sinut yksinäiseksi sudeksi, joka pelkää laumaansa ja on näin riittävän heikko hallittavaksi.  Ego saa sinut unohtamaan lohdullisen olemuksesi osana suurta valtamerta. Olet pisara, jota ilman valtameri ei olisi täysi. Sinä muodostat valtameren kuitenkin vain yhdessä muiden kanssa, jokaisen pisaran kanssa. Yhdessä olette kokonaisuus, joka sylelee kaikkia rantoja yhtä aikaa. Sinun tehtäväsi elämässä on oppia löytämään tuo yhteys tietoisuuteesi jo elämäsi aikana. Opit elämään tietoisena ja olemaan yhteydessä elämän ja hengen kudelmiin. Opit sanomaan Sinä-Minä kaiken olevan kanssa ja kumpikin saa olla kannettuna siinä elämän pisteessä matkalla omaan suuntaansa. Opit katkomaan siteesi alhaisten energioiden houkutuksiin. Otat vastuun elämästäsi ja annat muiden armollisesti elää omaansa. Toimintasi saa liikkeen ikuisuudesta, silloin se on kevyttä. Et pelkää haasteita etkä kipua, tiedät niiden väliaikaisuuden. Sinä lepäät olemassaolon sylissä, jonne aina voit palata latautumaan.

Pimeytä ei voi voittaa toisella pimeydellä. Vain valo poistaa pimeyden. Valitse tietoisesti.