Tuli mieleeni määritellä korkeampia auktoriteettejä. Viitteenä tähän myös Walshin kirjat Keskusteluja jumalan kanssa. Mielestäni myös ihmisrodulla on ryhmäsielu, niinkuin muillakin elävillä olennoilla. Se on kollektiivinen astia, jossa on kaikkien yksilöiden tieto ja tuntemus joltakin henkitasolta . Tavallaan henkinen internet, jossa kaikki ovat jollain tasolla tiedostamattaan kytkettynä. Saamme sieltä ei sanallista informaatiota, vaikutteita, käytösmalleja ja tuntemuksia ja samalla itse viemme sinne oman vaikutuksemme. Tavallaan saamme sieltä keskivertoihmisen prototyypin. Ja mikäli yhteytemme tähän tietoisuuteen on vahva, pyrimme elämään sen mallin mukaan. Tämä konkretisoituu helposti muunmuassa sotina, kun kollektiivissä on liian levotomia, agressiivisia ja epäoikeudenmukaisuuden tuntemuksia. Silloin nämä tuntemukset voivat henkilöityä johonkin sopivaan yksilöön, joka osaa purkaa ne arkitodellisuuteen.

Tämä ryhmäsielu ei ole millään muotoa jumalallinen. Se on enemmänkin luonnollinen ja kuuluu maaelämän piiriin. Jumaluus ja ihmisyksilön jumaluuden osa ovat paljon korkeammalla tasolla. Samoin kuin myös ihmisyksilön minuuden korkeammat tasot voivat olla korkeampitasoisia, jos ne ovat pääseet kehittymään hengen valossa.

Silti ryhmäsielun viestejä voidaan erehtyä pitämään jumalallisena, jos ihmisen kokonaisolennon rakenne ei ole edes karkeasti hallussa. 

Terminologia saattaa minullakin olla sekavaa, koska olen niin monesta erilaisesta lähteestä tietojani ammentanut. Eikä kokonaiskuva ole kovin hyvä minullakaan. Mutta ehkä se alkaa kirkastua, kun sitä tässä sanallisesti pyörittelee.

Mutta jatketaan joskus asiasta paremmalla ajalla. Edelleenkin, elä maailmassa, mutta älä maailmasta.