Mitä se oikeasti voisi olla?

 

Sitä oikeaa syvää yhteyttä kaikilla tasoilla. Niin, että mitään toimintaa ei ohjaa menneisyyden traumat eikä ehdollistumat. Tilalla on vilpitön ja peloton luottamus ja välittäminen. Rakkaus kaikilla tasoilla, sisältäen agapen, eroksen ja filian. Halu sukeltaa toiseen niin syvälle, halu ja tahto rakastaa kaikkea, mitä tulee vastaan. Myös puutteita, niitä hellästi hoivaten ja parantaen.

Dualismin ja vastakkain asettelun tuolle puolelle. Sanojen ja materian yli, levittäytyä koko maailmankaikkeuteen.

 

Käytännössä elämää maalla väljässä tilassa. Kun oma yhteys on kunnossa, kutsuen mukaan muita ihmisiä, tarjoten näkymää erilaiseen elämismaailmaan. Meillä on paikka, jonne ystävämme voivat tulla jakamaan elämäänsä. Pedagogikkaa, filosofiaa, välittämistä ja kaiken hyvän vastaanottamista ja jakamista. Elämistä lasten kanssa, etsiä perhe-elämän kauneus. Nykyiset lapset, uusia lapsia. Vieraita lapsia, elämää ja iloa.

Osallistumista maailmaan, välittämistä ja vaikuttamista. Niin, että oma ilo säilyy.

Kun meidän säkenöivä kohtaaminen on saavuttanut stabiliteetin, ei kyllästymistä, vaan turvallisen perustilan, josta seikkailuja tehdään tuntemattoman rajoille, avaa luottamus elämään yhä uusia portteja ulkomaailmassakin. Mitään ei tarvitse tehdä enää pelosta, velvollisuudesta tai tavan vuoksi. Kaikki tehdään, koska niin halutaan. Voimme matkustaa, nauttia kulttuurista, luoda taidetta ja musiikkia, voimme vaeltaa luonnossa. Voimme sukeltaa hömppään ja riehaantua juhlaan. Syvyys ei sulje iloa ja naurua, se ei saa sulkea ketään ulkopuolelle. Se avaa ovet myös syrjityille. Syvyys avaa vastuullisuuden, vanhanaikaisen kunniallisuuden, sydämen puhtauden. Se ei sulje ulos muuta kuin negatiivisen suhtautumisen itsessä. Näemme edelleen kaiken pahan - vain haasteena. Olemme aktiivisia, emme reaktiivisia.

 

Tässä on visio. Niin mahdollinen, vaikkakin edellyttää kasvamista. Sekä kumppanin, joka haluaa oikeasti kurkottaa samaan suuntaan. Tilaus vetämässä, toimitusta odotellaan. Paikka on pedattu täydelliselle kesälle!