Vaikka rehellisyys elämäntapana helpottaa osaltaan elämää, kun ei tarvitse muistella mitä on kenellekkin valehdellut, niin se myös tuo uusia ongelmia. Epärehellisen on helppo suojautua valeminän taakse, jos toinen hyökkää, se kohdistuu valemaaliin, ei  minuun. Rehellisellä ei ole valemaaleja suojana, vain oma paljas minä. Siksi suojautumiseen pitää käyttää muita keinoja. Hyökkääviä persoonia vastaan ei pidä paljastaa kaikkia heikkouksiaan, pitää näyttää vahvempaa kylkeä ja tarjoilla porkkanoita, joilla pidetään peto säyseänä. Tärkeää on tietää, ettei kaikkia voi miellyttää, joidenkin valitsema polku on niin erilainen, ettei sitä tarvitse kokonaan ymmärtää. Riittää, että antaa oman tukensa tai jättää edes vaikeuttamatta toisen taivallusta.

Niin helposti tulee vastattua ilkeyteen ilkeydellä. Vaikka se tuntuu helpottavalta, oikeasti se vain luo lisää ilkeyden siemeniä. Oikeasti ihminen ei tavitse kuin rakkautta. Ei omistavaa ja kahlitsevaa, vaan vapauttavaa. Jos ihmisellä on sitä riittävästi, hänellä ei ole mitään syytä olla ilkeä tai ahne. Jeesuskin taisi tästä jotain aikoinaan mainita. Kun sinulla on rakkaus sydämmessä ja vielä kontakti johonkin toiseen rakkauteen, saat kaiken muunkin.

Niin kauan kun en tätä osaa itsekkään elää, tämä on vain sanahelinää (taas lainaus), mutta kun saan ensin ajatukselleni muodon, tässä kirjoittaessani,  voin alkaa sitten luojan hommat.

Nyt olen jonkun kuukauden käynyt satunnaisesti jotain kirjoittelemssa tänne vuotavaan maailmaan. Täytyy sanoa, että olen aika tyytyväinen kirjoituksiini. Tosin itse huomaan virheeni ja katkenneet ajatukset vasta, kun olen ehtinyt unohtamaan, mitä olen kirjoittanut ja luen juttujani uusin silmin. (puoli vuotta) Yllättävää on, että tätä ei lue visiin kukaan, ainakaan tilaston mukaan. Tosin ei nämä löydykkään kun hakusanoilla tai sisällysluetteloa selaamalla satunnaisesti.  Siispä yhtään ainoaa kommenttia en ole saanut. Tututkaan eivät tästä tiedä, sillä haluan pysyä anonyyminä, riippumattomana tarkkailijana ja ajatuksen herättäjänä.

Toivoisin silti, että tämä joskus poikii keskusteluja. Tästä olisi kuitenkin tarkoitus olla hyötyä ja loppupeleissä myös  iloa kaikille osallisille.

Niinpä, yritetän yhdessä.